maanantai 31. tammikuuta 2011

Sketchup-ohjeita suomeksi

Hei!
Tämän blogin tarkoituksena on olla kokonaan suomenkielinen pelkästään Google Sketchup -ohjelmaan keskittynyt ohjesivusto. Sketchuphan on helppokäyttöinen ja ilmainen 3d-mallinnusohjelma, joka on ladattavissa täältä. Alan julkaista tässä blogissa ohjeita ohjelman käyttöön alkaen aivan perusteista. Ei siis haittaa vaikka et olisi koskaan kuullutkaan kyseisestä ohjelmasta. En itsekään ole (vielä) mestari, mutta tarkoituksena onkin opastaa vasta-alkajia ja ehkä oppia samalla itsekin vähän lisää.

Ensimmäisissä postauksissa käsittelen perusasioita alkaen ohjelman lataamisesta omalle koneelle ja perustyökalujen käytöstä. Pyrin kuvittamaan juttuja mahdollisimman hyvin, jotta oppiminen helpottuisi. Vastaan mielelläni kysymyksiin (oman taitotasoni rajoissa tietysti), joita voi esittää postausten kommenteissa. Sketchup on niin monipuolinen ohjelma, että opittavaa riittää pitkäksi aikaa. Sketchupilla onnistuu 3d-mallineiden tekeminen lähes mistä tahansa, yleisimpiä käyttökohteita ovat mm. rakennukset ja huonekalut. Ohjelman käyttöön riittää maalaisjärki, insinöörin koulutusta ei siis tarvita.

Otan mielelläni julkaistavaksi myös muiden kirjoittamia ohjeita. Mitään korvauksia teksteistä en tietenkään voi antaa, hyvää mieltä ehkä lukuunottamatta. Tekstejä voi tarjota julkaistavaksi kommenteissa.

1 kommentti:

  1. Hei! Olet tehnyt hienon blogin yhtä hienosta aiheesta! Käy katsomassa myös meidän wikiämme! Olisit tervetullut apu muokkaukseen ja artikkelien lisäilyyn. Voit rekisteröityä wikiin ilmaiseksi. Tervetuloa Suomen suurimpaan Sketchup-wikiin, osaajia tarvitaan aina!
    ---------------------------------------------------
    http://fi.sketchup.wikia.com/wiki/Sketchup_Wiki

    VastaaPoista